Algarve Geotracking of GeoCaching

Gezonder speurtochten.

Algarve Geotracking of GeoCaching. Een sportief tijdverdrijf voor actieve seniore overwinteraars in de Algarve kan ook zijn het elektronisch “Schatzoeken”. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een gps-ontvanger/gps-wandelapparaat. Het kan ook met een mobiele telefoon met GPS functie om ergens in de Algarve een zogenoemde Cache (verstopplaats) te vinden. Medespelers hebben hun “schat” ergens verborgen op een plaats in de Algarve en de locatie daarvan doorgegeven op het Internet. Wanneer de “schat” gevonden is, is het niet de bedoeling de exacte ligplaats van de schat te vertellen. Deze locatie moeten de andere geocachers zelf vinden. Vaak staat er wel een hint op de site van de cache. Het is juist de sport dat men een beetje moeite moet doen met het zoeken. Ontspannende inspanning, dus.

Schatzoeken.

Als de “schat” gevonden is moet men de schat, na het loggen en ruilen, weer op precies dezelfde plek en manier terug leggen”, ervoor zorgend dat bij het pakken en terugleggen ervan andere mensen niet zien wat men aan het doen is en waar de schat ligt.De vinder laat op het web een notitie/log achter.

Algarve Geotracking of GeoCaching

Het Algarve Geotracking of GeoCaching breng u op de meest mooie en onverwachte plaatsen in de Algarve die vaak alleen bekend zijn bij de lokale bevolking en waar u anders nooit zou komen. Hoe leuk is het om uiteindelijk en vol trots uw “schat” te hebben gevonden terwijl u genoot van de natuur en de prachtige Algarve. Een spannende en actieve bezigheid met vele aangename verrassingen. Het overdenken waard wanneer u besloot een appartement in Carvoeiro te huren.

Algarve Geotracking of GeoCaching.

Bent u al een meer ervaren Cacher, dan zijn er andere soorten van geocaching, onder andere:
De Multicaches: Bij deze caches zijn alleen bepaalde waypoints (tussenpunten) gegeven. Zo moet er op een bepaald punt een vraag beantwoord worden. Of moet er een volgend coördinaat gezocht en/of berekend worden. Of de Mystery cache waarbij niet de locatie van de cache aangegeven, maar alleen een (fictief) punt in de buurt. Door vooraf een puzzel of opdracht op te lossen kan de echte locatie gevonden worden. Zo zijn er vele andere mogelijkheden om uw overwintering in de Algarve tot een ervaring te maken die u graag weer komt herhalen.

copyscape