Waar overwinteren Nederlanders in Portugal?

Waar overwinteren Nederlanders in Portugal? En wat kost een auto huren in Portugal? De populairste plek in Portugal om te overwinteren is natuurlijk de Algarve. Dit is het droogste en warmste gebied van Portugal en ligt helemaal in het zuiden, tegen de Atlantische oceaan. Met een wintertemperatuur van gemiddeld 16 graden en gemiddeld 6 zonuren per dag is het hier prima overwinteren.

Waar overwinteren Nederlanders in Portugal?

Zeker wanneer het kwik in de thermometer overdags stijgt tot wel boven de 20 graden en u heerlijk het vestje kunt uittrekken. Wel eens in de maand januari lekker op het strand gelegen? Dat kan in de Algarve. Zoek een plekje uit de koude noorderwind, zet uw stoeltje in de slaapstand en geniet van uw besluit tot overwinteren in de Algarve.

Is een auto huren in Portugal duur?

Om in de winter een auto te huren in Lissabon voor een week betaal je ongeveer 100 euro. Om een week een auto te huren in Porto betaal je ongeveer 120 euro. Wie wil een rondreis op Madeira wil maken moet daarvoor 160 euro per week reserveren. Wie de Azoren wil verkennen moet op ongeveer 250 euro rekenen. Allemaal delen van Portugal waar u uw wintervakantie in Portugal zou kunnen doorbrengen.

Maar wie voor de wintervakantie vliegt op Faro en daar een auto wil huren, betaalt aanzienlijk minder. De prijs is afhankelijk van de grootte van de auto, de beschikbaarheid van voertuigen en de termijn waarvoor u huurt. Kijk eens op www.Faroairport-carrental.com voor de mogelijkheden. Ook voor slechts een paar dagen een huurauto boeken is zeker mogelijk. Tenslotte gaat u niet iedere dag van uw vakantie de Algarve of andere delen van Portugal verkennen en bezichtigen.

Wanneer u rekent dat het rijden van uw thuisland naar de Algarve ten minste 3 dagen, 2 overnachtingen in beslag neemt en door de hoge brandstofprijzen en tolwegen zeker circa 450 euro gaat kosten, dan is dat iets dat u meeneemt in de beslissing of u met eigen auto gaat of met het vliegtuig. En dan, na uw heerlijke vakantie in de Algarve, weer de mooie maar vermoeiende reis terug naar uw thuisland zodat u weer veel reiskosten kwijt bent.

copyscape