Wat doen 65 plussers op vakantie?

Wat doen 65 plussers op vakantie?  En wat doen 70 plussers? 73 procent van hen bezoekt tijdens een vakantie bezienswaardigheden of culturele plekken. In 64 procent van de vakanties gaan zij erop uit in de natuur. Op de derde plaats in de lijst populaire activiteiten staat het bezoeken van musea: 36 procent van de ouderen bezoekt een museum tijdens vakantie. Mooie percentages maar wat niet vermeld staat is dat 100% zich heerlijk ontspant, geniet van de rust en de weelderige temperaturen. Ze bezoeken stranden, maken mooie wandelingen, ontmoeten de lokale bevolking in de omliggende dorpen, genieten van het heerlijke eten en zoeken ook veelal Nederlanders op voor de gezelligheid en de aanspraak. Vaak komt men die landgenoten ook tegen op de vele gezellige marktjes en rommelmarkten/zigeunermarkten in de Algarve.

Wat doen 65 plussers op vakantie?

En wat doen de 70 plussers op vakantie?

En dat geldt natuurlijk ook voor hen die al wat jaartjes ouder zijn. Het is zeker ook voor hen belangrijk dat ze in beweging blijven. Een half uurtje per dagdeel bewegen zorgt voor een betere conditie en vertraagt het verouderingsproces. Er zijn allerlei mogelijkheden om sportief bezig te zijn. Denkt u maar aan tennis, zwemmen (in Lagoa is een overdekt zwembad), wandelen, fietsen, nordic walking, dansen, gymnastiek, fitness, yoga en tai chi.

Maar ook de behandelingen van de fysiotherapeut kunnen gewoon door blijven gaan. Er zijn in de Algarve een aantal zeer kundige en ervaren meertalige therapeuten en artsen die u kunnen helpen. En mocht u met een probleempje naar de tandarts moeten? Vlak bij onze appartementen in Praia do Carvoeiro is een goede Duitse tandarts maar ook elders in de Algarve. De Duitse tandarts maakt zijn rekeningen in uw moedertaal zodat eenmaal thuis de verzekering niet moeilijk gaat doen en om gecertificeerde vertalingen gaat vragen. En denk u eraan om tijdig een reis- en/of annuleringsverzekering af te sluiten?

copyscape