Wat is het warmste deel van Portugal?

Wat is het warmste deel van Portugal? De kust van de Algarve, de meest zuidelijks provincie van Portugal is het zonnigst en ook het droogste en warmste deel van het land. De gemiddelde dagtemperatuur in januari en februari schommelt tussen de 16 °C en rond de 28°C in juli en augustus. De slogan die wordt gebruikt om vakantiegangers te overtuigen om naar de Algarve te komen is dat er ruim 3.000 uren per jaar de zon schijnt. In het noorden van Portugal is dat 2.400 uur per jaar. In uw thuisland ligt dat zo rond de 1.550 zonuren per jaar. Dus, in de zomer heeft de Algarve 10-11 uur per dag zonneschijn.

Wat is het warmste deel van Portugal?

De klimaatverandering heeft nu geen invloed op het aantal zonuren in de Algarve. Het heeft wel invloed op de hoogte van de temperaturen. Het kan voorkomen dat de hoogste temperatuur in de zomer tijdelijk boven de 35 graden komt en in de binnenlanden van de provincie Alentejo zelfs nog wat hoger. Maar dat zijn uitzonderingen waarvan het voordeel is dat hierdoor de bekende wijnsoorten uit de Alentejo, zoals de bekende Porta da Ravessa Branco of Tinto (wit of rood) een nog betere smaak en afdronk krijgen.

Maar, zulke hoge temperaturen op de schaal van Celsius zult u in de winter niet krijgen; tijdens de winterse zonuren kan de thermometer wel aangenaam oplopen tot zelfs boven de 20 graden. Om dan snel weer te dalen wanneer de zon achter de horizon verdwijnt. Door de winterse snelle daling van de zonnewarmte kan de gevoelstemperatuur aan het eind van de middag minder aangenaam gaan aanvoelen en is een vest of trui geen overbodige luxe. Belangrijk is dat u uw vakantiehuis of appartemnent op een aangename temperatuur kunt houden door te verwarmen. Met de airco, een elektrisch kacheltje of met een butaangaskachel.

copyscape