Voorjaarsvakantie Algarve, Portugal

Voorjaarsvakantie Algarve, Portugal is zeer populair onder mensen die een matige Portugese zon wel weten te waarderen. Vaak kunnen deze mensen slechter tegen de bekende zomerse hitte en men gaat daarom in het voorjaar op vakantie. De Paas vakantie doorbrengen in de Algarve met dagelijkse temperaturen zo rond de 17 graden is voor velen dan ook de ideale temperatuur. De vraag of Portugal een meivakantie heeft wordt vaak gesteld. De zon in zuid Europa is een ideale bestemming voor een voorjaarsvakantie in de Algarve, Portugal.

Een ideale plek voor een extra shot vitamine D na de lange koude wintermaanden. De meeste scholen in Nederland hebben soms zelfs twee weken vrij in Mei, vaak in combinatie met andere vrije dagen. Maar de paasvakantie is ook een geweldige tijd om de eerste warme zonnestralen op te vangen of de carnavalsdrukte te ontvluchten. Veel mensen boeken de voorjaarsvakantie als ski- of wintervakantie in de bergen. Maar de meeste voorjaarsvakantiegangers kiezen voor een zonvakantie of voorjaarsvakantie in de Algarve, Portugal.

Voorjaarsvakantie Algarve

Paasvakantie in de Algarve.

De maand Februari is misschien niet zo warm als in de zomer, maar ook niet zo koud als in onze winter. De zon schijnt regelmatig en de temperaturen liggen tussen de 15 en 19 graden Celsius. Het is dus perfect weer om wat beschut op het strand te liggen en een kleurtje te krijgen, zelfs als de wind uit het noorden waait. Maar ook een mooie gelegenheid om een prachtige wandeling te maken. Tevens kan men genieten van de “nieuwe” natuur, de bloeiende amandelbomen te bewonderen en jezelf te trakteren op iets lekkers op een terrasje.

De maand April staat gelijk aan een meivakantie in de Algarve zon. Een meivakantie in de zon in de Algarve is gewoonweg fantastisch! Het aangename mediterrane klimaat met een lage luchtvochtigheid, een zacht Atlantisch briesje en temperaturen van rond de 22 tot 25 graden Celsius. Wat wil je nog meer? De watertemperatuur stijgt tot een aangename 20 graden Celsius, perfect om te zwemmen in de zee of in het zwembad van onze vakantiehuizen in de regio Praia do Carvoeiro en Praia da Rocha.

copyscape