Welke bestemmingen kan je héérlijk overwinteren?

Welke bestemmingen kan je héérlijk overwinteren? Wanneer je op het internet zoekt naar bestemmingen waar je heerlijk kunt overwinteren, dan vallen veel opties buiten Europa. Er wordt genoemd:

  • Marokko in/bij de plaats Agadir, de belangrijkste badplaats
  • Turkije in de buurt van Antalya waar je in 4 uur vliegen al bent
  • Canarische eilanden zoals Gran Canaria, Tenerife, Las Palmas
  • Egypte in Hurgada waar je 5 uur over vliegt
  • Gambia in Noord Afrika met 6 uur vliegen en
  • Kaap Verdië, de Portugese eilandengroep voor de Afrikaanse kust

Welke bestemmingen kan je héérlijk overwinteren?

Uiteraard komen ook veel Nederlanders overwinteren in Curacao en Aruba. Leuk en spannend, maar zeker niet dicht bij huis. Ver weg van alles wat vertrouwd is en waar je erg lang over reist.
Niet voorkomend in het rijtje zijn Spanje en Portugal op het Iberische schiereiland. Deze landen liggen respectievelijk aan de Middellandse zee en de Atlantische oceaan.

Wintervakantie of zomervakantie binnen Europa.
Beide zijn uitstekende bestemmingen voor heerlijk nazomeren of winterzomeren. Want neem nu de Algarve. Er zijn mooie, tussen de okerkleurige rotsen gelegen kleine strandjes, maar ook uitgestrekte vlakke zandstranden in de regio Armacao de Para. Ook grote zandstranden zijn te vinden aan de westkust van de Algarve en de provincie Alentejo. De vaak heldere azuurblauwe oceaan is in het najaar nog lekker qua temperatuur. In de Algarve zie je veel witgekalkte vissersdorpen waarvan sommige nog betegeld zijn met mooi tegelwerk, de azulejos geheten. Schitterend en handbeschilderde tegels en aardewerk/keramiek kunt u tijdens uw wintervakantie of zomervakantie bezichtigen en kopen bij potterias waarvan die van Porsches langs de EN125 wel een van de bekendste is.

En, hoewel de voedselprijzen in de winkels niet veel afwijken van die in uw eigen land, is uit eten gaan in de Algarve iets wat niet veel meer kost dan wanneer u zelf zou koken. Strijk eens neer op het terras of een restaurants met uitzicht op de rivier de Arade wanneer u ons appartement Vila Arade huurt. En geniet van een van de Portugese specialiteiten, zoals Bacalhau (kabeljauw), Cataplana of gegrilde sardientjes.

copyscape