Overwinteren met Thuiszorg in de Algarve

Overwinteren met Thuiszorg in de Algarve

Het kan voorkomen dat mensen een mobiliteitsprobleem of ander gezondheidsprobleem hebben en daardoor extra zorg of thuiszorg nodig hebben. Dat is vervelend en kan heel beperkend zijn. Vaak denkt men dat dat veel beperkingen oplegt wanneer ook zij, die het zo verdienen, op zoek zijn naar een heerlijke vakantie in, bij voorbeeld, de Algarve in het zonnige zuiden van Portugal. Ook zij moeten kunnen genieten van een heerlijke zorgvakantie. Al was het maar om bij te komen van een operatie.

Algarve overwinteren met zorg

Zorg in het buitenland.

Maar, in overleg met uw zorgverzekeraar bestaan daar heel mooie en gerieflijke oplossingen voor. Oplossingen die er voor zorgen dat ook u kunt gaan genieten van een heerlijke en zorgeloze zomervakantie of wintervakantie in de zon in de Algarve. Ook wanneer u uw accommodatie, vakantieappartement of vakantiehuis in de Algarve boekt bij Algarve.NU kunt u gebruik maken van een van de meerdere aanbieders van Zorg in de Algarve. In de vissersstad Portimao bij het bekende Praia da Rocha of het vakantiedorp Praia do Carvoeiro.

We verhuren 2 appartementen, waar weliswaar nog 3 kleine trapjes met 5 treden elk op de galerij genomen dien te worden, met 2 slaapkamers en balkon op het Zuiden, in de plaats Praia do Carvoeiro, aan zee. Ook een heel mooi appartement met 1 slaapkamer en prachtig zeezicht vanaf uw 2 balkons bij Praia da Rocha aan de rand van de stad Portimao. Uw lift brengt u vanuit uw parkeergarage met uw eigen gratis parkeerplek helemaal tot de voordeur van uw drempelloos appartement. Ook hebben we in de verhuur een riante villa met 3 slaapkamers en 2 badkamers. Deze is heerlijk rustig gelegen op 15 minuten lopen van het strand van Praia de Benagil. In het dorp Praia do Carvoeiro met veel restaurants, winkels en zelfs een Nederlandse huisarts bent in 5 minuten rijden. De villa is ideaal om ook uw (klein-)kinderen u eens te laten bezoeken.

Overwinteren met Thuiszorg in de Algarve, Portugal. Dat kan!

Algarve Zorg

Natuurlijk dient u eerst en ruim tevoren te overleggen met uw zorgverzekeraar, welke dat ook moge zijn. En misschien ook met gemeentelijke instanties om u zeker te stellen van een goede zorg in het buitenland. Bij uw zorgverzekeraar heeft u recht op maximaal 3 maanden zorg. Over het algemeen wordt een belangrijk percentage van de gemaakte zorgkosten (meestal tot wel 75%!) door de verzekeraar vergoed. Zelf eerst de zorgverlener in de Algarve betalen en het bedrag dus voorschieten, is wel noodzakelijk. Uw declaraties dient u bij de zorgverzekeraar in. Dat kan tegenwoordig elektronisch vanaf uw computer zodat u zelfs al vanaf uw vakantieadres uw declaraties kunt indienen.

Vraag het uw zorgverzekeraar. Mogelijkheden Thuiszorg in de Algarve.

In de Algarve zijn meerdere Tuiszorginstanties actief. Sommige met een Engelse oorsprong maar waar ook internationale zorgverleners werken. Andere met een Nederlandse achtergrond en Nederlandse opleiding en ervaring. Ze zijn vaak BIG-geregistreerd of hebben een gedegen kwalificatie. Veelal werken zij samen met gecertificeerde Nederlandse en Portugese verpleegkundigen en verzorgenden De meest uiteenlopende zorgservices worden aangeboden. Zelfs het ophalen van- en terugbrengen naar het vliegveld Faro behoort tot de mogelijkheden. Of, het begeleiden voor een bezoek aan een van de vele Nederlandse huisartsen in de Algarve. Geruststellend, zeker wanneer u niet erg goed ter been bent. Of, verpleegkundige hulp door gediplomeerde zorgverleners. En, wat te denken van “gewoon” thuiszorg op uw vakantieadres om bij voorbeeld te komen helpen bij het aantrekken van uw steunkousen.

Vele mogelijkheden om ook wanneer u zorg of verpleging nodig hebt, een heerlijke zorgeloze zorgvakantie in de Algarve te houden. Boek uw vakantiewoning bij Algarve.NU Bovendien, vergeet niet dat wanneer u een van onze appartementen in de Algarve huurt, de gastvrouw Joke met erg veel ervaring in de toeristenbranche, uw aanspreekpunt in het Nederlands is zijn wanneer er zich calamiteiten zouden voordoen en er een hulpvraag is.

copyscape