Hoe is het weer in Oktober in de Algarve?

Hoe is het weer in oktober in Algarve? Waar moet je zijn in de Algarve? Hoe is het weer in oktober in Algarve is een veel gestelde vraag. Wat ons betreft zijn de maanden September en Oktober enkele van de mooiste en prettigste maanden om in de Algarve te zijn. De drukte van de zomermaanden is voorbij, de natuur herstelt zich van de droge zomermaanden en ook de zomerhitte is voorbij. Oktober is de maand waarin de herfstvakanties van de scholen beginnen en veel gezinnen nog even vitamine D komen aanvullen voordat de winter begint.

De prijzen van vakantielocaties zijn op de vraag en aanbod gebaseerd en natuurlijk in de wintermaanden aanzieklijk lager dan voor een zomervakantie in de Algarve. Oktober is in de Algarve een heerlijke maand om op vakantie te gaan. De dagen zijn nog lang en vol zonneschijn en een bezoek aan een van de vele zandstranden is heerlijk.

Hoe is het weer in Oktober in de Algarve?

Hoe is het weer in Oktober in de Algarve?

Gemiddeld is het maximaal 22°C in oktober in Algarve en minimaal rond de 18°C. De temperatuur van het zeewater ligt rond de 22°C. Er valt in oktober misschien op slechts 5 dagen regen met een totaal van ongeveer 11 mm. Het is dus deze maand 26 heerlijke dagen droog in Algarve. Dus, wat houdt u tegen? Uw overwintering beginnen in oktober, een weekje samen met de (klein)kinderen? Allemaal mogelijk in onze appartementen of vakantiehuis aan de kust.

Wat kan je zien en waar moet je zijn in de Algarve?
Dit zijn de mooiste plekken van de Algarve

  1. Praia de Rocha. Dit strand is adembenemend! Groot, ruim en dicht bij alle restaurants en bars. Het appartement Vila Arade van Algarve.NU ligt op loopafstand.
  2. Ria Formosa National Park. Deze lange reeks van eilanden en schiereilanden is zeker een bezoekje waard wanneer u met uw huurauto van www.Faroairport-Carrental.com een uitstapje maakt. Rijdt u elektrisch? Onze vakantievilla heeft een eigen laadpaal!
  3. Ponta de Piedade. Een adembenemend mooi stukje rotskust aan de Algarve in de buurt van de appartementenstad Lagos.
  4. Kaap Sint-Vincent. Het meest westelijke deel van Europa met het Fortaleza de Sagres en de imposante rotskust en de 24 meter hoge vuurtoren uit 1846.
  5. Praia de Marinha. De imposante en karakteristieke rotskust met strand in de freguesia Caramujeira, vlak bij de vakantievilla met privé zwembad Vila Maria.

Welk deel van Portugal is geliefd bij overwinteraars?

Uiteraard komt hiervoor de Algarve op de eerste plaats. Op de tweede plaats kan de Costa da Prata, de zilverkust juist boven Lissabon worden gezet. De meeste mensen die het hebben over overwinteren in Portugal bedoelen daarmee het overwinteren in de Algarve. Hier ligt ook in de wintermaanden de temperatuur tussen de 15 tot 18 graden en er is nog veel zon. In het oosten van de Algarve kan het zelfs nog een beetje warmer worden omdat dat verder van de Atlantische oceaan ligt.

Waarom is een auto huren in Portugal zo duur?

Dit komt doordat veel straten smal zijn, parkeerplaatsen vaak klein en benzine vrijwel net zo duur als thuis. Bovendien is er veel vraag en soms onvoldoende aanbod. Dus als het verhuurbedrijf voorstelt om te upgraden naar een grotere auto, kun je dit het beste niet doen. We raden aan om een auto te huren in Portugal via www.Faroairport-Carrental.com inclusief gratis annuleren.

Kan je een auto huren zonder creditcard Portugal?

Natuurliefhebbers ontdekken met de huurauto het groene noorden, bergachtige hart van het land of de ruige zuidkust. Bij de Faroairport-carrental.com regel je een auto tegen aantrekkelijke tarieven en bij een bedrijf dat niet expres moeilijk doet om een extra centje te verdienen. Een auto huren in Portugal zonder creditcard is niet mogelijk. Het verhuurbedrijf vraagt hierom als waarborg en om eventuele gemaakte tolkosten van de snelwegen te verrekenen.

copyscape