Veiligheid in de Algarve

Voel je vrij, ook in de Algarve.

Veiligheid in de Algarve. Vooral voor ouderen en senioren is veiligheid een van de meest belangrijke voorwaarden die bepalen waar ze willen overwinteren. En van de winterzon willen gaan genieten. In de Algarve is de criminaliteit laag. Eigenlijk in heel Portugal. Portugal behoort tot de landen met het laagste criminaliteitscijfer van heel Europa. In plaatsen waar in de zomer veel toeristen komen (Albufeira) ligt dat cijfer uiteraard wat hoger. Maar over het algemeen hoeft u zich, ook voor een overwintering in de Algarve geen zorgen over te maken. Het is echter wel zo, en dat moet gezegd, dat Portugal een groot aantal verkeersongevallen heeft, bijna het meeste van alle landen van Europa.

Overwinteraars.

Dus ook voor overwinteraars in Portugal geldt: blijf opletten want, bij voorbeeld, ook een onverlichte paard en wagen die plotseling op de rijbaan opdoemt, is geen uitzondering. Gelukkig houdt de politie (Polícia de Segurança Pública) alles goed en vooral streng in de gaten. Ook is er de GNR (Guarda Nacional Republicana). Leden van de GNR zijn militairen die tot taak hebben misdaden te voorkomen en op te lossen Zij ondersteunen ook de douane en de kustwacht, naast hun ceremoniële activiteiten. Vaak zie je langs de wegen ook de Fiscais auto’s aanhouden. Deze controleren o.m. of de meegenomen goederen een juiste factuur met BTW (IVA) hebben.

Polícia de Segurança Pública

Maar, voor mensen die op vakantie naar Portugal gaan of gaan overwinteren in de Algarve, is dat leuk om te weten. Maar de eigen veiligheid en of men zich veilig en prettig voelt op het vakantieadres is van erg groot belang.

Speciaal voor hen die van de winterzon in de Algarve willen genieten, hebben onze appartementen, eigendom van een Nederlander, in Carvoeiro en Portimao een Nederlandstalige gastvrouw die al meer dan 30 jaar in de Algarve woont. Zij bezoekt u regelmatig en kan uw steun en toeverlaat zijn wanneer er problemen zouden zijn. Bovendien heeft Carvoeiro appartement te huur en het appartement Vila Arade in Portimao de extra Veiligheid in de Algarve van geheel omheind met een automatisch hek afgesloten te zijn. Een lift die u tot aan uw voordeur brengt. En bovendien een gratis parkeerplek in de garage heeft. Kijk snel op www.Algarve.NU voor prijzen en beschikbaarheid van onze objecten voor een overwintering in de Algarve, Portugal.

copyscape