Openbaar Vervoer in de Algarve

Openbaar Vervoer in de Algarve. De meeste senioren en overwinteraars vliegen naar Faro in de Algarve. Logisch want een vlucht vanaf een Nederlands vliegveld naar het zuiden van Portugal duurt slechts zo’n 2.5 – 3 uur. Vluchten gaan vanaf onder andere Eindhoven, Amsterdam en Rotterdam. En ook vanaf vliegvelden in België en Duitsland kunnen rechtstreekse vluchten naar Faro geboekt worden. Voor wie een roadtrip wel ziet zitten is afreizen naar de Algarve in de eigen auto handig. Enige vereiste is dat u WA verzekerd bent wat natuurlijk in Nederland ook het geval is. Goed om te wetem is dat de vakantievilla bij Praia de Benagil/Praia do Carvoeiro een eigen laadpaal voor elektrische auto’s heeft. Gemak dient de mens.

APK Keuring

Valt uw APK-datum in uw wintervakantie, dan kan dat gedaan worden in Sevilla, Spanje. Voor de avontuurlijke reiziger is een milieuvriendelijke ontspannen treinreis ook een optie. Daarvoor geldt wel dat die meer tijd in beslag neemt omdat je moet overstappen in Parijs, Lissabon en Faro daarna langs de kust rijdt tot aan Lagos. Een goede en ontspannen manier om veel onderweg te zien en mooie plaatsen zoals Bordeaux, Biarritz, Burgos, Gugenheim museum in Bilbao, Salamanca te bezoeken. Maar voor wie eerder aan z’n overwintervakantie wil beginnen is een vlucht naar Faro toch het meest praktische.

Transfers, shuttle services.

Voor wie bij een reisbureau heeft geboekt is doorgaans vanaf dit internationale vliegveld een transfer geregeld. Voor wie geen transfer staat te wachten zijn er verschillende opties. Een comfortabele en snelle oplossing om naar het vakantieadres te komen is de taxi. Niet de goedkoopste manier van reizen maar met service tot aan de voordeur een goeie optie. Wel de goedkoopste manier is een shuttledienst vanaf het vliegveld te regelen. Zij stoppen wel op meerdere plaatsen om onderweg passagiers af te zetten maar het is niet duur en comfortabel. Het openbaar vervoer zoals de EVA Transportes bus is goedkoop en rijdt frequent, zeker van Carvoeiro naar Lagoa maar houd wel rekening met een wat langere reistijd.

Portimao.

Luxe appartement Portimao huren. In de stad Portimao, waar ons appartement Vila Arade ligt, rijden elektrische bussen; schoon, weinig lawaai en goedkoop. Een auto huren is de optie die de meeste vrijheid biedt en hoeft niet kostbaar te zijn, zeker niet in het winterseizoen. Je kunt ook een auto huren voor kortere periodes, dus niet voor de gehele tijd dat u overwintert, zodat u ook leuke uitstapjes kunt maken en de prachtige Algarve kunt verkennen.

Openbaar vervoer Algarve

Openbaar Vervoer in de Algarve. Nog thuis in Nederland kan online een auto gereserveerd worden zodat die bij aankomst klaar staat. Onze gasten raden we aan dit te doen bij de vertrouwde www.Faroairport-carrental.com. Ook ter plekke op uw overwinteradres is het natuurlijk mogelijk een auto te regelen. Een auto huren gedurende het overwinteren geeft mobiliteit. Gaan en staan waar u wilt, handig om uitstapjes te maken zoals naar het bergachtige Monchique maar ook om er boodschappen mee te doen. Voor een bezoek aan de grote supermarkten zoals Modelo Continente of het Algarve Shopping centrum bij Guia richting Albufeira is een auto geen luxe. Zeker voor wie minder goed ter been is een auto huren praktisch.

copyscape