Aurora Mar Appartement 208 – Carvoeiro

Aurora Mar Appartement 208 – Carvoeiro is een van de twee appartementen die we verhuren in het vakantiedorp aan zee, Praia do Carvoeiro geheten. Praia do Carvoeiro is van oorsprong een klein vissersdorp dat vrijwel uitsluitend door locale bevolking werd bewoond. Met de ontdekking dat de Algarve in hetg zuiden van Europa een ideale vakantiebestemming is, zijn als eersten de Engelsen veelvuldig naar de Algarve getrokken. Langzaam groeide Praia do Carvoeiro uit tot een mooi vakantiedorp aan de kust. Een dorp dat valt onder de gemeente Lagoa. Een gemeente die nooit heeft toegestaan dat er in of rond het dorp hoogbouw werd gepleegd. Mede daardoor heeft Praia do Carvoeiro haar vriendelijke karakter behouden.

Maar, dat neemt niet weg dat het in de zomer een heel gezellige en drukke vakantieplaats is waar heel veel te doen valt. Opmerkelijk is het grote aantal restaurants waaruit u kunt kiezen. Van Nepalees tot Italiaans en natuurlijk de Potugese keuken met de bekende Cataplane en Grango Piri-Piri. Veel van deze restaurants liggen aan de Estrada do Farol (ook wel restaurantstraat gnoemd) en waaraan onze appartementen zijn gelegen.

Een van deze appartementen is dus Aurora Mar 208, het andere appartement Aurora Mar 207.

Dit is een heerlijk ruim hoekappartement met balkon op het zuiden. Het ligt op de tweede etage van een klein gebouw dat voornamelijk door lokale werkende mensen wordtg bewoond. Achter het gebouwtje ligt het fijne zwembad, gratis en uitsluitend voor bewoners van edificio Aurora Mar. De twee slaapkamers ijn ruim, 1 aan de voorzijde en 1 aan de achterkant van het gebouw. Er is een ruime woonkamer met airconditioning, Nederlandse TV, een badkamer met wastafel, toilet en inloopdouche. Aan de keuken is de bijkeuken. En, gaat u met twee gezinnen, vrienden of familie op vakantie in de Algarve? Dan is ook ons naastgelegen appartement Aurora Mar 207 in de verhuur. Identiek en gespiegeld qua lay-out maar natuurlijk anders maar niet minder compleet ingericht.

Tot 5 personen, babybedje en kinderstoel inbegrepen. Huisdieren gratis welkom. Airconditioning.  500m naar zee.

copyscape