Algarve Strandwandeling

Sportief in de winter.

Algarve Strandwandeling. Ook voor overwinteraars die in een Algarve appartement met zwembad huren speelt eb en vloed van de Oceaan een belangrijk rol in het bepalen van wat u wilt gaan doen, welke activiteiten u zou willen gaan ondernemen. Dat geldt natuurlijk ook voor hen die er op zomervakantie of strandvakantie gaan of  lekker willen nazomeren. Op de site https://nl.wisuki.com/tide/2501/praia-da-rocha vindt u over de getijden en de waterstanden belangrijkste informatie. Deze kennis is belangrijk want stel dat u langs het strand een heerlijke wandeling wilt maken van Praia da Rocha naar het leuke vissersplaatsje Alvor, dan is het noodzakelijk dat u weet tegen welke tijden u bij een pad of doorgang in de rotskust moet zijn zodat u tijdig het strand kunt verlaten voordat u door opkomend water verrast wordt en wellicht met uw tasje boven u hoofd om het droog te kunnen houden door het zeewater moet waden.

Strandwandeling Algarve

Het tij speelt minder een rol wanneer u een Algarve Strandwandeling maakt vanaf Armacao de Pera. Hier is een kilometers lang vlak zandstrand zonder de rotsafscheiding. U loopt  door de mooiste duintjes en natuurgebieden zoals Lagoa dos Salgados. Langs deze stranden vindt u geen okerkleurige rotspartijen. Hier is een prachtig ongerept duinlandschap. Om de schitterende natuur en wildlife in Lagoa dos Saldos te bewonderen kunt u zelfs, onder begeleiding van een deskundige, een vogelspottour boeken. Wellicht terug naar uw appartement met de bus.

Een Algarve Strandwandeling op Stranden bij en tussen de rotskust.

De Portugese Atlantische kust heeft een grote verscheidenheid aan voornamelijk witte en fijne zandstranden. Dat maakt Portugal tot een uitstekende strandbestemming en ook een goede optie voor uw volgende zonvakantie.

De kwaliteit en schoonheid van Portugese stranden zijn bekend. En we weten dat het niet gemakkelijk is om er een te kiezen. We hebben 372 stranden die zijn bekroond met de Europese Blauwe Vlag en 208 als voor publiek toegankelijk strand! Om u te helpen bij het kiezen van het beste strand, is een informatiesysteem geïmplementeerd dat de bezettingsgraad aangeeft met behulp van borden.

copyscape