Wandelen in de Algarve

Goed bezig!

Wandelen in de Algarve. Speciaal voor de actieve overwinteraar die van de winterzon in een van onze appartementen of  luxe Villa zuid Portugal met zwembad in de Algarve komt genieten. Er zijn de mooiste wandelroutes in de Algarve uitgezet. Zo is er de bekende Via Algarviana, een wandelroute van circa 300km die begint bij Alcoutim. Dit is een heel mooi grensdorp met het middeleeuwse kasteel Castelo Velho Dit kasteel ligt aan de Guadiana, de grensrivier die Spanje van Portugal scheidt.

Via Algarviana.

De wandelroute voert u door de meest prachtige delen van de Algarve, helemaal naar het westen waar de wandelroute eindigt aan de Cabo de Sao Vicente boven Sagres. Deze imposante kaap vormt de meest zuidwestelijke punt van Europa waar de hoge golven van de Atlantische Oceaan tegen de rotskust beuken. Een schitterende streek voor Wandelen in de Algarve.

Wandelen in de Algarve

Maar, zoekt u het dichter bij huis en u overwintert in Carvoeiro? Maak dan gebruik van de in de avonden verlichte Carvoeiro boardwalk. U loopt vanaf Algar Seco, aan het einde van de weg recht tegenover uw overwinterappartement  heerlijk langs de rotskust. Helemaal  tot u bij het strand van Praia do Carvoeiro in het centrum van het dorp bent aangekomen. Een romantische ervaring op een zonnige winterdag of zwoele winteravond. Uiteraard zijn er vele andere mogelijkheden om al wandelend van de Algarve in de winter te genieten.

Wandelen door Portimao naar het strand van Praia da Rocha

Er bestaat een mileuvereniging die ZERO heet. Zij controleren regelmatid ook de standen van Porugal op vervuiling. Wanneer er geen of weinig vervuiling is krijgt het strand een “zere pollution” kenmerk. Een “zero pollution”-strand is een strand waar bij de analyses van het zwemwater gedurende de laatste drie badseizoenen geen microbiologische verontreiniging is vastgesteld. Geniet van uw duik in de zee of de wandelingen over de stranden.

Download ook de PDF: Een bestemming voor Natuurliefhebbers!

copyscape