Waar overwinteren senioren?

Waar overwinteren senioren? En hoe lang mag je overwinteren? Algarve overwinteren in Portugal is bij veel senioren zeer geliefd en overwinteren in de Algarve is voor velen een geweldige ervaring. Vaak komen de mensen de volgende winter terug en boeken ze hetzelfde appartement bij Algarve.NU .Zeker wanneer ook hun huisdieren/honden of poezen welkom zijn. Het aangename klimaat zorgt ervoor dat vele ouderen de winterse maanden in noord Europa willen ontvluchten. Om in de Algarve van de winterzon te kunnen genieten.

Waar overwinteren senioren?

Veel van de overwinteraars die bij Algarve.NU of AlgarveOverwinteren.nl boekten verbleven in de vrijstaande villa bij de kust van Praia de Banagil dan wel in de appartementen in Praia do Carvoeiro. Of het mooie appartement met schitterend uitzicht Vila Arade bij Praia da Rocha, aan de rivier de Arade.

Hoe lang mag een overwintering in de Algarve duren?

Als een aaneengesloten periode van verblijf in twee opeenvolgende kalenderjaren valt, mag de maximale duur van dit verblijf niet langer zijn dan de duur die voor één kalenderjaar is toegestaan. Dat wil zeggen 4 of 13 weken. Een theoretische maatregel want controle ontbreekt. Wel heeft een vertrek uit Nederland een negatieve invloed op de hoogte van de AOW die later aan ouderen wordt uitbetaald. Elk jaar dat u officieel buiten Nederland verbleef geeft een korting op het bedrag aan AOW. Ook het rijden in Portugal met een auto met Nederlands kenteken is aan grenzen gebonden. De auto met buitenlands kenteken max maximaal 6 maanden in Portugal aanwezig zijn.

Nadien moet de wagen tenminste 6 maanden in het land van oorsprong zijn. Hierop wordt gecontroleerd, ook of het voertuig is verzekerd, of op tijd de APK-keuring heeft plaatsgevonden en of de wegenbelasting/motorrijtuigenbelasting is betaald. Wanneer de auto langer dan 6 maanden in het buitenland is, kan uw verzekeraar het een probleem vinden wanneer u schade zou claimen. Neem dit risico niet.

copyscape