Waar zitten de meeste Nederlanders in Portugal?

Waar zitten de meeste Nederlanders in Portugal? Waar moet je zitten in de Algarve? Hoewel je de Nederlanders over de hele wereld kunt vinden en het kan niet zo gek zijn of je komt er wel eentje tegen, wonen erg veel Nederlanders in Portugal. Portugal is een populair land om naartoe te emigreren. Dat blijkt wel uit de grote hoeveelheid Nederlanders die naar het Zuid-Europese land trekken om van het klimaat en de cultuur te genieten. Een gezegde is: Kom voor vakantie, blijf voor het leven.

Waar zitten de meeste Nederlanders in Portugal?

Maar ook om er permanent te wonen. De meeste Nederlanders die naar Portugal emigreren wonen in de Algarve. Maar niet alle Nederlanders die er wonen zijn officieel resident in Portugal.
Veel Nederlanders die er wel wettelijk wonen hebben er ook een eigen bedrijf. Het kan zijn een restaurant, een bouwbedrijf, een servicebedrijf, een meubelzaak, een villa management, of een installatiebedrijf. Er zijn veel landgenoten met een eigen onderneming in de Algarve dus u komt zer al snel tegen.

Waar moet je zitten, wat moet je zien in de Algarve?

Waar zitten de meeste Nederlanders in Portugal? De meeste vakantiegangers en overwinteraars zitten in de Algarve. Erg populair bij de reisorganisaties is Monte Gordo. Ook Albufeira is een gewilde plaats maar in feite zitten de Nederlanders overal in de Algarve en Alentejo.

Er zijn veel plaatsen in de Algarve die móét zien. Mooie stranden zijn er in de Algarve volop, maar er zijn nog veel meer mooie plekken die je echt moet gaan zien, zeker wanneer je de tijd hebt tijdens je overwintervakantie. Een paar voorbeelden:

Lagos. Ook wel de appartementenstad genoemd vanwege het ruime aanbod. Maar, Lagos is ook een mooie en gezellige stad met een leuk centrum. De jachthaven en Meia Praia zijn imposant, evenals het strand Dona Ana en de mooie Ponte de Piëdade.

Carvoeiro, eens een klein vissersdorp, tegenwoordig een van de meest begeerde plekken om op vakantie te gaan, te overwinteren, of een woning te bezitten. Bezoek ook het prachtige Algar Seco en loop via de stevige houten loopbrug langs de kust naar het levendige en gezellige centrum. Onze overwinterappartementen liggen tegen het centrum aan.

Silves en het Castelo dos Mouros. Silves was in de tijd van de Moorse overheersing de hoofdstad van de Algarve. Het kasteel op de berg geeft een goede indruk van de oude tijden. Er zijn zelfs nog gedeeltes van de oude stadmuur bewaard gebleven. Veel authentieke huisjes in de binnenstad hebben nog de originele Moorse bouwstijl met de karakteristieke schoonsteentjes.

Faro: de huidige hoofdstad van de Algarve met Faro Airport, waar u geland bent. En waar u uw auto heeft gehuurd. Faro ligt aan een lagunekust en een van de mooie eilandjes die een bezoekje waard zijn is Ilha de Faro. De mooie binnenhaven werd ruim 2000 jaar geleden door de Romeinen aangelegd

copyscape