Waar overwinteren in de Algarve?

Waar overwinteren in de Algarve?  Waar overwinteren de meeste Nederlanders? Wanneer de keuze is gemaakt om te gaan overwinteren in zuid Europa, dan komt al snel de Algarve in Portugal als een van de beste opties in aanmerking. De Algarve, een provincie van Portugal, ligt aan de Atlantische Oceaan en meet ongeveer 35×200 kilometer. Met name de gebieden direct aan zee zijn zeer gewild door mensen die een fijne strandvakantie of zomervakantie in de zon willen doorbrengen. In de zomermaanden is de Algarve heel levendig door de aanwezigheid van de vele internationale zongenieters. Hiervoor is er op veel plaatsen hoge flatgebouwen met appartementen aan zee gebouwd.

Waar overwinteren in de Algarve?

Winterrust in een aantrekkelijk vakantieland.

In de wintermaanden is het veel rustiger in de Algarve en worden veel woningen of appartementen verhuurd aan ouderen die komen overwinteren. Veel van die hoge flatgebouwen staan dan leeg. Er zijn er nog maar weinig bewoners in de regio. Dus, niet echt een prettige plaats om aan aantal weken in de winter te verblijven. Vaak zijn deze flats hoofdzakelijk voor bewoning in de zomer gebouwd. Veelal liggen de balkons niet op de zonzijde en is er geen mogelijkheid tot verwarmen aanwezig. Die mogelijkheid tot verwarmen dient een groot aandachtspunt te zijn voor hen die een wintervakantie plannen. Een appartement of vakantiewoning aan de kust voor de zomer of voor de winter huren bij Algarve.NU en/of AlgarveOverwinteren.nl behoedt u voor dergelijke (en andere) verrassingen. Dat geeft u zekerheid.

Onze objecten liggen in de “bewoonde wereld”, dicht aan de kust, op korte afstand van faciliteiten en winkels voor uw dagelijkse boodschappen. Ze zijn zeer compleet ingericht en liggen in een regio die nog goed betaalbaar is. Slechts 45 minuten rijden ten westen van Faro Airport.

Veel overwinteraars komen naar de Algarve met eigen auto. Wanneer dit een elektrische auto is en u huurt de vakantievilla Vila Maria bij Praia do Carvoeiro en Praia de Benagil dan kunt u ook gebruik te maken van de eigen oplader/laadpaal.

Waar de meeste Nederlanders hun wintervakantie houden.

Voor veel ouderen en jong-senioren is overwinteren een jaarlijks terugkerende vakantie geworden. Zij ontvluchten de natte en koude winterdagen van noord-Europa. Vooral om te genieten van meer aangename temperaturen en natuurlijk de heerlijke zonneschijn. Aan de Midellandse zeekust van het oosten van Spanje heerst een Mediterraan klimaat. De Costa Blanca en Costa del Sol zijn daar het meest uitverkoren door Nederlandse overwinteraars. Denk aan Benidorm, Alicante, Denia en Malaga. Echter, gezien de vriendelijkheid van de bevolking, de aanlokkelijke prijzen en de goede bereikbaarheid is  ook de Algarve een toplokatie en favoriete bestemming voor overwintering.

Bekend en door veel reisorganisaties aangeboden overwinterlocaties liggen in het oosten van de Algarve. Het bekende Monte Gordo is er een van. Andere gewilde overwinterplaatsen zijn Albufeira,  Armacao de Pera met haar enorme woontorens en natuurlijk de appartementenstad Lagos. In het mooie gebied met veel aantrekkelijke stranden dat hier tussen ligt zijn in Praia do Carvoeiro, Praia de Benagil en bij Praia da Rocha de verhuuraccommodaties van Algarve Vakantie Verhuur.

copyscape