Is het duur in Algarve?

Is het duur in Algarve?  En heb je een auto nodig in de Algarve? Is Algarve een dure streek?

De prijzen van basisproducten in Portugal zijn lager dan in Nederland. Je moet 1.48 keer minder betalen om te winkelen in Portugal dan in Nederland. Maar, dat is over geheel Portugal gerekend. De prijzen (maar ook de keuze) van producten in het binnenland zijn aanmerkelijk lager dan bij ons. De Algarve is echter een aantrekkelijk vakantiegebied waar ook vele welgestelden een vakantievilla of appartement hebben. Hierdoor gaat de bovenstaande stelregel in de Algarve niet helemaal, of liever gezegd helemaal niet op.

Is het duur in Algarve?

Wat is duur in de Algarve.

De stroomkosten zijn hoog, de benzine en dieselprijzen aan de pomp zijn bijna net zo hoog als bij ons en ook de prijzen van veel luxeartikelen in de supermarkten zijn vergelijkbaar met die bij u thuis. En toch, wanneer er een beetje wordt opgelet kan fijn voordelig worden geleefd, ook in de Algarve. Ook in de buurt van onze vakantielokaties is een Lidl, Aldi of andere supermarkt dichtbij. Wanneer hier de boodschappen worden gedaan zult u zien dat het “uit eten gaan” relatief goedkoop is.  De lokale bevolking van de Algarve heeft veel problemen om maandelijks rond te komen. Maar, het minimumloon is dan ook heel laag wanneer dat met noord Europa wordt vergeleken. In veel gezinnen blijven de kinderen lang thuis wonen en bestaat het gezin noodgedwongen uit meerverdieners. Toch redden ze het prima en zijn ze heel tevreden mensen.

Heb je een auto nodig in de Algarve?

Zeker in de Algarve is een auto huren aan te raden wanneer je niet zelf met je (elektrische) auto komt. Je kunt zo alle mooie plekjes langs de kust bezoeken op je eigen tempo. Met een huurauto ervaar je alle vrijheid en kun je gaan en staan waar je wilt.

Benieuwd naar waar je allemaal rekening mee moet houden als je een auto wilt huren in Portugal? Denk dan als belangrijkste aan het bezit van een Credit Card.  Alleen hiermee kan je de autohuur betalen en ten laste van je kaart wordt een bedrag aan borg gereserveerd. De hoogte hiervan is afhankelijk van de grootte van je auto. De borg wordt, bij schadevrij terugbrengen van de huurauto onmiddellijk weer vrijgegeven.

Let op dat de snelwegen in Portugal Tolwegen zijn. Ook hier is de tijd van bemande tolpoortjes voorbij en wordt de verschuldigde tol via digitale onbemande tolpoorten geregistreerd. Dat geldt ook voor wanneer u met eigen auto komt. Laat je bij binnenkomst van Portugal aan de grens voorlichten hoe de tol betaald kan worden of koop anders bij de ANWB-winkel een tolkastje waarmee de tol automatisch van je rekening thuis wordt afgeschreven. Een ANWB tolkastje dat zowel Frankrijk, Spanje en Portugal dekt is een ideale oplossing wanneer je met eigen auto komt.

copyscape