Wat is de koudste maand in Portugal?

Wat is de koudste maand in Portugal? Winterkleren nodig in de Algarve? December en Januari zijn de koudste én natste maanden om Portugal te bezoeken, waarbij het in de Algarve rond de 15 graden is en in Noord-Portugal 10 graden. Het zal u verbazen maar ook in de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal, komt het voor dat in de heel vroege ochtenduren van januari/februari een heel klein beetje kortstondige vorst ontstaat. Weinig, maar juist genoeg om een klein ijslaagje op de voorruit van uw auto te leggen. Bovendien, in de heuvels van Monchique, waar de hoogste top in Foia op 902 meter ligt, kan er heel sporadisch in de winter wat natte sneeuw vallen. Natte sneeuw die al snel weer is verdwenen omdat de temperatuur in rap tempo weer oploopt.

Wat is de koudste maand in Portugal?

Maar toch. Echte koude en gevoelskoude zijn twee aparte dingen. Echt koud kan het in uw thuisland worden met soms stevige vorst. Maar voor het gevoel kan het in de Algarve ook in de winter soms koud zijn. Het is dan veelal vochtig en huis. Vochtigheid die niet snel opdroogt omdat het aantal zonuren op een winterse dag slechts rond de 6 uur is. Het is in de winter laat licht en de zon gaat al vroeg in de namiddag weer onder.

Moet ik mijn winterkleren meenemen wanneer ik in de Algarve overwinter?

Een dikke winterjas zal niet nodig zijn en ook uw winterhandschoenen zult u thuis kunnen laten. Een lekker vestje of soepele trui moet wel in uw koffer mee, al was het maar om zeker te zijn (hoewel kleding in Portugal niet duur is). Het kan soms fris aanvoelen en dat is niet comfortabel. De frisheid en de luchtvochtigheid kunnen in de wintermaanden zo zijn dat het belangrijk is dat u uw appartement of vakantieaccommodatie redelijk kunt verwarmen. Met een houtkachel, een gaskacheltje of met een verwarming op stroom zoals met een airco. Spreek hierbij met de verhuurder tevoren af wie de stook- of stroomkosten betaalt. Stroomprijzen in Portugal behoren tot de hoogste in Europa en kunnen een onwelkome extra kostenpost zijn. Bij de objecten van Algarve.NU zijn de stroomkosten, bij normaal gebruik, volledig in de huurprijs begrepen.

copyscape