Het klimaat in de Algarve, Portugal

Het klimaat in de Algarve, Portugal. Wie Algarve zegt, zegt zon, zee, prettige warmte, vakantie en genieten. Een populaire overwinterbestemming in Portugal is de Algarve, Portugal
Het mediterrane klimaat van de Algarve is ideaal voor overwinteraars en biedt warme zomers voor zonvakanties. Met 3000  uren zon per jaar en in de winter is het er aangenaam zacht dus daarom ook ideaal voor een winterzonvakantie. Daarmee is het een heerlijke zomerse vakantiebestemming en de ideale plek om te overwinteren in de Algarve voor senioren. Met z’n mooie stranden en schilderachtige dorpen is de Algarve geliefd bij gezinnen in de zomer en in de winter is de teruggekeerde rust en het aangename klimaat zeer aantrekkelijk voor veel Nederlandse ouderen en senioren.

Overwinteren.

Overwinteren in de Algarve, Portugal is er zeer populair en het aangename Mediterrane klimaat is daar de reden voor. Het klimaat in het zuiden van Portugal wordt bepaald door de Atlantische Oceaan. De verkoelende zeebries maakt de zwoele warme zomermaanden van mei tot oktober heel aangenaam. En de bergketens in het noorden houden de koelere winterse noorderwind tegen en zorgen zo voor milde temperaturen tijdens de in Nederland gure wintermaanden. Met 3000 zonuren per jaar zijn juli en augustus de maanden met de hoogste temperaturen. Voor zonaanbidders zijn de maanden mei, juni en september in dit deel van Portugal uiterst geschikt omdat er dan amper neerslag valt.

Heerlijk een wandeling maken over het strand van de Algarve, rust, zon en zee.

Mild klimaat in de winter

U wilt een luxe appartement Praia da Rocha huren. Als het af en toe regent dan is dat van november tot februari gemiddeld een graad of 16. In die wintermaanden is het in de Algarve goed vertoeven. En daarmee is het klimaat in de Algarve, Portugal ideaal voor vele senioren om er te overwinteren. Elke zonnestraal brengt direct warmte waardoor wandelen, fietsen en sightseeing tijdens het overwinteren zeer populair zijn. Golf is een geliefde sport waar veel Nederlandse senioren actief in zijn en in dit klimaat kan er het hele jaar door gespeeld worden. In het vroege voorjaar loopt het kwik al snel op tot 20 graden waardoor het buitenleven floreert.  Het winterseizoen in de Algarve, dat loopt van de maanden November, Oktober, December, Januari en Februari (soms ook Maart) leent zich ook uitstekend voor bezichtigingen van plaatsjes als kasteeldorp Silves en vissersdorp Carvoeiro. Ook struinen langs de Arade in Portimão en strandwandelingen bij de Algar Seco zijn geliefde bezigheden in het naseizoen.

Algarve met auto verkennen.

En met de auto toeren is natuurlijk ook prettig in dit kalme seizoen. Volg de prachtige bergweg naar de Monchique voor een wandeling tussen de eucalyptusbomen. Hoofdstad Lissabon is goed en via de tolweg snel bereikbaar en een bezoek aan de bibliotheek in Coimbra is een aanrader. Ook een tripje naar Sevilla in de Spaanse winterzon biedt veel mogelijkheden voor museumbezoek en tapas op een terrasje. Voor senioren is het zonnige winterklimaat in de Algarve ideaal om tot rust te komen, actief in beweging te zijn en ook om het land te verkennen.

Temperatuur Winter Algarve

copyscape