Het Iberisch Schiereiland

Portugal, Algarve, Overwinteren, dat zijn drie woorden die heel nauw met elkaar zijn verbonden; een land, een provincie, een goed besluit. Portugal is onderdeel van de Europese Unie, heeft de Euro als munteenheid en maakt deel uit van het Iberisch schiereiland. Portugal grenst aan Spanje en aan de oceaan. Portugal is een republiek en heeft ongeveer 10 miljoen inwoners, verspreid over een totaal oppervlak van 92.000 m2 (Nederland 41.500m2 met ruim 17 miljoen inwoners). De hoofdstad is Lissabon met bijna 3 miljoen inwoners en waar ook de regering is gehuisvest.

Iberisch Schiereiland

Portugal is verdeeld in 11 provincies waarvan de Algarve de meest zuidelijke is. De naam Algarve ontstond tijdens de Moorse bezetting: In het Arabisch is de betekenis van Algarve “het westen”.
De Algarve is zeer geliefd bij zonaanbidders voor een zomervakantie en ook de winterzon trekt veel overwinteraars voor een wintervakantie, mede door het zachte winterklimaat en de 3.000 zonuren per jaar. Door afwezigheid van industrie en de constante verversing van de luchtstromen vanuit de Atlantische oceaan roemen velen de gezonde en schone lucht in de Algarve.
Een ideale plek om te overwinteren, om van de winterzon te genieten en om de oude dag prettig door te komen.
Doen! En kijk op www.Algarve.NU voor mogelijkheden.