Het Iberisch Schiereiland

Overwinteren in Portugal.

Het Iberisch Schiereiland. Portugal, Algarve, Overwinteren, dat zijn drie woorden die heel nauw met elkaar zijn verbonden. Dus, een land, een provincie, een goed besluit. Portugal is onderdeel van de Europese Unie en heeft de Euro als munteenheid. Het maakt deel uit van Het Iberisch Schiereiland. Portugal grenst aan Spanje en aan de oceaan. Het is een republiek en heeft ongeveer 10 miljoen inwoners. Deze zijn verspreid over een totaal oppervlak van 92.000 m2. (Nederland meet 41.500m2 met ruim 17 miljoen inwoners). De hoofdstad is Lissabon met bijna 3 miljoen inwoners en waar ook de regering is gehuisvest.

Iberisch Schiereiland

Portugal is verdeeld in 11 provincies waarvan de Algarve de meest zuidelijke is. De naam Algarve ontstond tijdens de Moorse bezetting: In het Arabisch is de betekenis van Algarve “het westen”.
De Algarve is zeer geliefd bij zonaanbidders voor een zomervakantie. Ook de winterzon trekt veel overwinteraars voor een wintervakantie, mede door het zachte winterklimaat en de 3.000 zonuren per jaar.

Schone lucht in  de Algarve

Door afwezigheid van industrie en de constante verversing van de luchtstromen vanuit de Atlantische oceaan roemen velen de gezonde en schone lucht in de Algarve. Het Iberisch Schiereiland is niet overal even schoon maar Portugal staat er om bekend.
Een ideale plek om te overwinteren, om van de winterzon te genieten. En om de oude dag prettig door te komen.
Doen! En kijk op www.Algarve.NU voor mogelijkheden voor o.m. de Verhuur Villa Carvoeiro.

copyscape