Wat is de mooiste streek van Portugal?

Wat is de mooiste streek van Portugal? En waar kun je het goedkoopst overwinteren? Voor velen is de Algarve, in het zuiden van het land, het mooiste gebied van Portugal. De Algarve staat bekend om haar bijzondere kust, met indrukwekkende kliffen en schitterende brede stranden. Maar ook verder heeft deze regio veel natuurschoon te bieden, zeker in de lente, als de hele Algarve prachtig in bloei staat. In maart bloeien al de eerste orchideeën, oleanders, camelia’s en andere bloemen.

Wat is de mooiste streek van Portugal?

Maar, Portugal is natuurlijk een groot land met erg veel historie die teruggaat tot de middeleeuwen. Er is niet èèn mooiste streek van Portugal want het grote land heeft zoveel te bieden. Portugal was bezet door de Moren tot het jaar 1139. Sedertdien groeide het uit tot een wereldmacht met veel overzeese gebieden in Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Veel van deze geschiedenis is tot op heden nog terug te vinden in de cultuur, gebruiken en bouwstijl van het land. Vooral in de grote steden zoals de hoofdstad Lissabon, Porto, maar ook in Coïmbra en Evora is erg veel moois te zien. Maar wanneer u in de fijne Algarve overwintert, en dat kan in onze appartementen in Praia do Carvoeiro, dan is een bezoek aan Silves, de vroegere hoofdstad van de Algarve, zeker een bezoekje waard. Hier staat het Castillo de Silves. Hier en ook in het gezelligs stadje is veel moois van Portugal te ontdekken.

Is overwinteren in de Algarve goedkoop?

Een belangrijke vraag voor vele mensen die willen gaan overwinteren in de Algarve. Het antwoord hierop is echter niet zo eenvoudig want ieder heeft zo zijn eigen voorkeuren en geeft een eigen uitleg aan wat goedkoop eigenlijk is. Voor een prikkie overwinteren in de Algarve? Ja, dat kan. Maar de vraag is dan wat je krijgt voor je geld, wat moet je allemaal extra bijbetalen en waar kom je te zitten. Als dat niet veel uitmaakt zolang je maar lekker in de zon kunt zitten dan is dat zeker een optie. De meeste overwinteraars zijn echter van gevorderde leeftijd en kijken meer uit naar comfort, veiligheid en goede voorzieningen. En natuurlijk letten zij ook op de centjes. Naast overwinteren aan de Spaanse oostkust behoort overwinteren in de Algarve tot de beste en best betaalbare mogelijkheden. Kijk daarvoor ook op www.Algarve.NU

Overwinteren in Zuid-Europa: de meeste zon voor het minste geld.

  • Costa Blanca, Spanje.
  • Algarve, Portugal.
  • Cyprus.

copyscape