Medische Voorzieningen Algarve

Gezondheidszorg Algarve

Medische Voorzieningen Algarve. Bereikbaarheid en beschikbaarheid van medische zorg en -voorzieningen van groot belang. Speciaal voor ouderen die de winterkou willen verruilen voor de strelende winterzon in de Algarve, dus een heerlijke winterzon-vakantie willen houden. Gelukkig is in Portugal en ook zeker in de Algarve de gezondheidszorg van een goede kwaliteit en op erg veel plaatsen beschikbaar. Veel artsen spreken Engels en er zijn zelfs medici die Nederlands spreken. Voor huisartsenzorg kunt u op veel plaatsen terecht bij Nederlandse huisartsen. U kunt ook gaan naar een Centro de Saude (gezondheidscentrum en alleen geopend tijdens kantooruren). Dit zijn belangrijke zaken wanneer een luxe appartement Portugal huren wordt overwogen.

Wat doen de Portugezen.

Veel Portugezen gaan echter meestal rechtstreeks naar het ziekenhuis. Hierdoor zijn de wachttijden soms wel wat lang. De kwaliteit van zorg is goed hoewel de patiëntruimtes en dergelijke moeilijk met die in Nederland te vergelijken zijn. Grote staatsziekenhuizen zijn in Faro en in Portimao. Maar door toeristen wordt bij calamiteiten vaak gebruik gemaakt van privéklinieken. Het Hospital Particular do Algarve heeft ziekenhuizen en klinieken in Faro, Albufeira en Alvor bij Portimao.

Medische voorzieningen Algarve
Ook hier werken artsen die Nederlands spreken. Neem op vakantie of bij overwintering uw verzekeringskaartje en/of reisverzekering mee. Veelal vallen de kosten -afhankelijk van uw polisvoorwaarden- onder de dekking. Nederlandse tandartsen, fysiotherapeuten, gynaecologen, oogartsen, reumatologen, andere medici, para-medici zijn over de hele Algarve verspreid en goed toegankelijk.

Nederlandse hostess.

Speciaal voor de oudere overwinteraars in de Algarve biedt onze Nederlandstalige gastvrouw Joke vaak uitkomst. Zij woont  en werkt al meer dan 30 jaar in de Algarve.. Zij bezoekt u regelmatig tijdens uw wintervakantie in een van de appartementen van www.Algarve.NU en is telefonisch bereikbaar. Een prima mogelijkheid om u te adviseren wanneer u zorg in de Algarve nodig zou hebben. Een stukje toegevoegde veiligheid voor de Nederlanders die bij ons komen overwinteren. Maak u geen zorgen over de Medische Voorzieningen Algarve. Zij zijn uitstekend.

copyscape