Winterrust in de Algarve

Winterrust in de Algarve. Dat Portugal bij veel senioren geliefd is om te overwinteren is bekend. En niet alleen in een op goede locatie gelegen appartement maar ook in een ruime vrijstaande villa in de natuur. Een echt natuurhuis aan de kust. Het klimaat en de winterzon zorgen ervoor dat vele ouderen de winterse maanden in Nederland willen ontvluchten. De verblijfskosten zijn niet al te hoog omdat Portugal voor Nederlanders nog steeds een goedkoop land is. En dat is een prettige bijkomstigheid, niet alleen voor mensen die boeken voor de zomervakantie, ook voor pensioengerechtigden.

Winterzon in de Algarve.

Iedereen die voor korte of langere tijd naar de winterzon in het buitenland gaat, weet graag wat er wacht op het vakantieadres. We zijn gewend dat we op vakantie niet alles bij de hand hebben wat thuis wel het geval is. Dat hoeft niet zo te zijn en dat is het motto voor de vakantieverblijven van algarve.nu. Appartementen en villa zijn van alle gemakken voorzien zodat er verblijven voelt als thuiskomen. Zelfs uw handdoeken, badlakens en linnengoed hoeft u niet mee te nemen bij Carvoeiro Villa te Huur. Want dat is gratis beschikbaar en wordt wekelijks door de werkster vervangen.

Algarve Praia da Rocha in de Winter.

Veel senioren zoeken hun Winterrust in de Algarve in Albufeira en Monte Gordo. Deze plaatsen zijn vaak drukker en de omgeving minder schilderachtig dan de omgeving van Carvoeiro, Benagil en Portimão in de gemeente Lagoa. Het heuvelachtige en groenere karakter van deze streek en de dorpjes met hun zandstrandjes zijn geliefd bij de senior die zowel activiteit als ook rust zoekt. En de voorzieningen voor de oudere bezoeker zijn er goed.

Mobiliteitsprobleem?

Voor wie minder mobiel is komen er steeds meer initiatieven om de gemeente voor senioren aantrekkelijk te maken. Zo is erin Portimão een pad voor minder validen aangelegd, de 6 km lange Rota Acessível de Portimão. Het rolstoelvriendelijke pad loopt door de stad langs de winkels en allerlei voorzieningen zoals ook het politiebureau en de bibliotheek. Bovendien is het pad eenvoudig te bereiken vanaf appartement Vila Arade.

Faciliteiten Lagoa voor Winterrust in de Algarve.

Lagoa is een gemeente in de Algarve waar de dorpjes veelal hun authentieke karakter hebben behouden. De gemeente organiseert allerlei evenementen zoals de bekende Fatacil, de jaarbeurs waar Portugese oude ambachten, wijnen en delicatessen worden gepresenteerd in zo’n 300 stands. Muziek en folklore omlijsten de beurs en is een aanrader voor iedereen die wil weten wat Portugal te bieden heeft. Voor wie zich graag onderdompelt in artistieke activiteiten is er in Lagoa een cultureel centrum waar maandelijks muzikale, theater en kunstvoorstellingen worden gegeven en voor iedereen toegankelijk.

Zwembad in Lagoa.

En voor de fanatieke zwemmer waar de zee in de wintermaanden ook in Portugal iets te fris voor mocht zijn is er een overdekt zwembad. Ook medische zorg is goed geregeld in dit deel van de Algarve. Apotheken en (Nederlandse)huisartsen zijn goed bereikbaar. En er is een dependance van het ziekenhuis in Lagoa waar u terecht kan voor doktersconsulten en kleine ingrepen. In alle appartementen en in Vila Maria is deze en andere praktische en medische informatie voor uw verblijf overzichtelijk gebundeld in het huisboek en natuurlijk is hostess Joke er voor de antwoorden op uw vragen.

copyscape