Kan ik veilig naar de Algarve?

Is het veilig in de Algarve?  En hoe is de zorg in Portugal? De Algarve is een veilige regio om te wonen en te werken, net als heel Portugal, overigens. De criminaliteit in de Algarve behoort tot de laagste van Europa en Portugal staat op nummer 3 van de wereld (!!) ranglijst van meest veilige landen. Maar ja, de tijd staat niet stil, de landsgrenzen vervagen en de normen en waarden zijn niet meer die van vroeger. In de grotere steden, zoals Porto en in de hoofdstad Lissabon maar ook in de Algarve, zijn in het hoogseizoen zakkenrollers actief.

Kan ik veilig naar de Algarve?

Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij evenementen, op toeristische en openbare plekken zoals op de leuke rommelmarkten en zigeunermarkten op meerdere plaatsen in de Algarve. De gemeentelijke politie is actief en ook de GNR, de rijkspolitie is zeer attent op wetsovertreders. Natuurlijk kunt u veilig naar de Algarve! Maar blijf zelf ook alert.

Kwaliteit van de gezondheidszorg in Portugal.

Niet voor niets staat de kwaliteit van de gezondheidszorg in Portugal hoog in de ranglijsten van de beste zorg in de wereld. Zo wordt het Portugese gezondheids- en zorgsysteem beschouwd als een van de beste in Europa en de op elf na beste in de wereld. Het ons bekende fenomeen van even de huisarts laten kijken of om advies vragen is in Portugal minder gebruikelijk en bekend. Hoewel er, speciaal voor de toeristen, meerdere gespecialiseerde artsen in de Algarve zijn om te raadplegen. Daarnaast is er op diverse plaatsen een Centro de Saude waar u terecht zou kunnen bij gezondheidsproblemen.

Particuliere ziekenhuizen.

De lokale bevolking heeft de gewoonte om direct naar het ziekenhuis te gaan om daar een arts te raadplegen. Mede daarom kan het in de lokale staatsziekenhuizen erg druk zijn. Grote staatsziekenhuizen zijn er in Faro en Portimao, de stad waar ons appartement met zeezicht Vila Arade ligt. Steeds meer wordt er ook van de particuliere ziekenhuizen gebruik gemaakt. Ook deze leveren uitstekende zorg door de vaak meertalige internationale artsen en specialisten. Zo is de hoofdvestiging van het Hospital Particular do Algarve (HPA) in Alvor, vlak bij Portimao en zijn er inmiddels meedere HPA-dependances in de Algarve geopend. Informeer uw ziektekostenverzekeraar voordat u van hen gebruik maakt.

copyscape